Robin Lindblad

robin-mRobin har spelat skotsk och irländsk musik sedan han var liten. Med båda föräldrarna i det skotsk-irländska bandet The Corbies spenderade han till och med fosterstadiet med att dagarna i ända lyssna på reels och jigs. Under uppväxten ägnades tiden mest åt skotsk och irländsk musik och dans, och han vikarierade på scenen första gången som 14-åring.

2002 startade han Pure Malt tillsammans med André och Stefan.

I Pure Malt trakterar han: skotsk höglandssäckpipa,flöjter, banjo, mandolin, irländsk uilleanpipe och sång.

Han fungerar som ordningsman nr 2 tillsammans med Stefan och ser alltid  till att få igenom sina idéer genom en förödande argumentationsteknik i former som ”Aldrig i livet”, ”Nu gör vi så här!” och ”Nu tiger du kvinna” (Robin 6 år till mor).
Robin har även den mycket irriterande egenskapen att om han får vantarna på ett instrument, så kan han spela det 2 dagar senare. 

Robin är utbildad arkeolog och osteolog, och ägnar en del yrkesmässig tid till detta. 

Intresset för ben o gamla ting har präglat hans uppväxt då han tagit sig igenom både irländsk o skotsk dans där han undervisat och tävlat. Som danslärare har Robin gjort sig ökänd genom att tillrättavisa sina elever medelst att rappa dom över fotknölarna med en värja för att få till stegen.Nästa spelning

nastaspelning

Vi finns på Facebook

vifinnspafb