In memoriam of André Gjörling

In-memorial-of-andreg1stor

När André var tonåring var det hårdrock som gällde, men med tiden blev hans idoler U2.

Även skotsk och irländsk folkmusik började tilltala honom och i egenskap av gitarrist och sångare bildade han  Pure Malt med Stefan och Robin 2002. Några U2-låtar blev då självklara på repertoaren, men så är de ju irländare också.

André var en mycket varm, genuin och generös person som aldrig hade långt till skratt och leende. Få personer har förmågan att få alla att känna sig sedda och välkomna, men han hade den verkligen.

André började sin teaterkarriär som barnskådespelare på 80-talet och blev riksbekant genom TV-programmen ” Solstollarna” och ”Toffelhjältarna”. Efter de framgångarna bestämde han sig för att bli skådespelare och tog examen i Kalle Flygares scen- och teaterskola. Efter ett par år flyttade han till New York och slutförde även där en teaterskola. När han sen kom tillbaka till Sverige fick han ett antal roller på teaterscener och i olika TV-serier.

Jämsides med sin teatersatsning har André alltid, barn som vuxen, haft en fotboll under armen, på väg till träning eller match. Han blev tidigt medlem i Djurgårdsklubben och besökte ofta både fotboll- och hockeyarenor. När han blev pappa fick hans son medlemskap i Djurgården och lagtröjan var ett måste.
 

Saknaden efter André är oändlig och kommer alltid bestå, men vi är alla glada över att ha haft förmånen att kalla honom vår vän.

Efter Andrés bortgång startades en minnesfond i hans namn i Hjärt- och lungfonden. Titta gärna in på fonden genom att klicka på knappen med "Länkar" högst upp till höger och gå in på André Gjörlings minnesfond eller klicka på länken nedan.

Länk till André Gjörlings minnesfond. André Gjorlings-minnesfond.

Länk till Andrés minnes bildspel av Thor-Björn Bergman. Klicka här för bildspelet.

Länk till Bildspel av Rosie Löfgren. Länk till bildspelet. 

Nästa spelning

nastaspelning

Vi finns på Facebook

vifinnspafb