Dan Lindblad

dan2

Dan var med att starta och utveckla folkmusikgruppen The Corbies, från Stockholm, på 70-talet, som blev mycket omtalade för sitt speciella sätt att arrangera keltisk musik på, med influenser av nordisk kulturmusik. 

Dan har sina rötter i Siljansnäs i Leksands härad i Dalarna, vilket kan höras i många av de arr som han medverkat i.

På åttiotalet var Dan med och startade gruppen Skerfe som  spelade högkvalitativ nyskriven musik.

Bellmaneposet ”Döden, Brännvin och nymfer” blev ett soloalbum med Dans speciella arr-teknik och när den släpptes -96 blev den en av nittiotalets mest omskrivna folkmusikutgivningar. Den efterföljdes av albumen ”Märk hur vår skugga” 97.

Skivorna finns på Spotify.
1999 var Dan musikansvarig och medverkade i den skotsk-irländska multishowen”Celtic Fire Show” där The Corbies, dansare och säckpipebandet The First Royal Engineers gjorde en mycket uppskattad musikalisk och färgsprakande show på ett antal stora scener i Sverige.

Sedan 2006 spelar Dan bas och sjunger i Pure Malt.

2016 blev Dan och hans musikerkompis Lars-Otto Fricks tolkning av G. Wennerbergs "Gluntarne" utgiven på Cd. Låtarna finns på Spotify.

CD´n med Cornelistolkningar "Cornelism" finns också på Spotify.

Många produktioner finns på YuoTube.

Dan är examinerad ingenjör i VVS-teknik samt flygtekniker med specialitet stora civila jetmotorer. Parallellt med det arbetar han med att lösa energi - och tekniska kvalitets-frågor.

Dans personliga devis är: Alla mobiltelefoner, datorer samt allmän elektronik är skit! Endast flygmotorer och Rolexklockor håller acceptabel kvalité.

Nästa spelning

nastaspelning

Vi finns på Facebook

vifinnspafb